[O1] Zbieżność

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolber
    Classic
    • 2014
    • 16

[O1] Zbieżność

slawek31113, mogiem Ci to ogarnąć
    ....:::: Paweł ::::....
    Touran 2.0 TDI & Octavia 1.6 TDI
  • Marcin230693
    Drive
    • 2012
    • 66

[O1] Zbieżność

Witam,
    otóż ostatnio wymieniałem przeguby (już cykały), gdzieś tutaj wyczytałem że najprościej jest odkręcić 3 śrubki przy sworzniu, tak też zrobiłem, przeguby wymienione wszystko poskładane ale kierownica nie jest już prosto przy jeździe na wprost (delikatnie przesuneła się w lewo).
    Czy na tych 3 śrubkach można aż tak bardzo namieszać w zbieżności ? Z tego co wiem tam tylko można delikatnie skorygować kąt pochylenia koła. Da się coś z tym zrobić we własnym zakresie ? Czy czeka mnie wizyta u mechanika...

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Sam nie ogarniesz.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• prodmg
        Drive
        • 2013
        • 59

Praktycznie po każdym mieszaniu w zawieszeniu przednim trzeba jechać na zbieżność musisz mieć to ustawione przez specjalistę w tej dziedzinie przy użyciu odpowiednich sprzętów

Komentarz

• Marcin230693
          Drive
          • 2012
          • 66

Powiedzcie mi jeszcze czy przestawienie kierownicy na wieloklinie ma wpływ na prowadzenie, kiedyś przestawiałem ją o 3 ząbki a skoro i tak jade zrobić geometrie to myśle że warto by było zrobić i to.

Komentarz

• maly2st
            Ambiente
            • 2013
            • 245

Bez sensu jest przestawiac na wielo klinie skoro bedziesz robil zbierznosc (koszt w lodzi od 70do100pln) klada specjalna poziomice na kierownicy i reguluja juz samym zawieszeniem i drazkami

Komentarz

Pracuję...